De Manege lessen

Manege Veldt is een grote accommodatie, gelegen op een mooie locatie in de Engewormer.

De manege is voorzien van een binnenbak (20 x 60 meter), een verlichte buitenbak (20 x 60 meter). Vanuit de gezellige kantine kunnen de activiteiten in de binnenbak goed bekeken worden. Verder beschikt de manege over een nieuwe trainingsmolen, was/spuit plaats met warm water (tegen betaling), een solarium (tegen betaling), overdekte longeercirkel, paddocks en binnen- en buitenboxen. In de zomermaanden is het mogelijk om de paarden en pony’s weidegang te geven.
Van maandag tot en met zaterdag worden er lessen verzorgd door gediplomeerde en deskundige instructeurs/trices.


De lessen:

Longeer lessen:
Voor de kleinere beginners (tot ca. 8 jaar) is er een speciale cursus ontwikkeld. De kinderen leren hoe om te gaan met het paard en de tuigage. Na de eerste kennismaking wordt elke ruiter persoonlijk begeleid tijdens het rijden. De ideale methode voor kinderen om kennis te maken met de mooie paardensport.

Proeflessen
Voordat u definitief overgaat tot het aanschaffen van een kwartaal abonnement is er de mogelijkheid om proeflessen te volgen. U kunt dan meerijden in de reguliere groepslessen. Op deze manier kunt u kennis maken met het paardrijden bij Manege Veldt. Bevallen de proeflessen dan kunt u overgaan tot het aanschaffen van een kwartaalabonnement. Proeflessen zijn duurder per les dan de les binnen een kwartaal abonnement. Als u eerst proeflessen neemt en u besluit om binnen 1 maand een kwartaal abonnement te nemen wordt het bedrag wat u heeft betaald voor de proeflessen in mindering gebracht op het kwartaal abonnement, dus u betaald ook dan het lestarief van het kwartaal abonnement over de genoten proeflessen.

Groepslessen:
Elke dag worden er groepslessen gegeven, voor elk niveau.  Manege Veldt beschikt over een ruime keuze in lespaarden en lespony’s, in elke maat en voor elk niveau. De paarden en pony’s houden van hun werk en zijn fijn in de omgang. Ze krijgen veel aandacht en een optimale verzorging. In de zomer (afhankelijk van de weersomstandigheden) mogen de paarden/pony’s na hun werk heerlijk uitrusten en genieten in de wei. Zo zorgen de paarden en pony’s voor veel rijplezier.

De lessen worden in de binnenbak en bij mooi weer in de buitenbak gegeven. Ook het maken van een buitenritje tijdens de groepsles hoort bij de mogelijkheden.
Alle lessen worden verzorgd door gediplomeerde en deskundige instructeurs/trices.

Springlessen:
Springlessen worden een paar keer per jaar georganiseerd op zondag. Er worden dan 3 lessen week opvolgend gegeven die worden afgesloten met een oefenparcours springen.

Privéles:
Privéles van Grardus Veldt (afspraak maken bij Grardus). Een half uur privé les kost € 20,00 op een pensionpaard en € 25,00 op een lespaard. of  Privé les van één van onze instructeurs of instructrices (afspraak maken van te voren). Een half uur privé les kost € 15,00 op een pensionpaard en € 25,00 op een lespaard.

Enkele foto’s


binnenstallen

buitenstallen5

spuitplaats

solarium